От Добрич тръгва новото движение на Марешки, той се отказа от президентската надпревара

16:22, 10 юли 16 / Политика 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бизнесменът Веселин Марешки се отказа от надпреварата за президент в официално съобщение, разпратено до медиите. Той посочва две причини.

От една страна, така ще се концентрира върху разбиването на картела в горивата. От друга страна той посочва, че партиите гледали несериозно на изборите.

За да подкрепи тезата си, Марешки изрежда няколко имена на евентуални кандидати за "Дондуков" 2, макар информацията, че ще се впуснат в надпреварата да няма потвърждение и да е само от жълтата преса.

"Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и така нататък, на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори", пише той.

За сметка на това обаче той ще направи движение, като първата структура ще бъде в Добрич. „В четвъртък, 14.7.2016 г., в 18:30 ч. в Добрич, в хотел "България", ще направим първата структура на Националното Освободително Движение "За Чиста и Свята Република". Не случайно избрахме това име. Вярвам, че е време за Освобождение. Ако преди 150 години сме говорили за физическа свобода, днес става въпрос за друг тип - свобода да не бъдем ограбвани, свобода да бъдем образовани, свобода да избираме как да живеем”, заявява Веселин Марешки. Той се зарича, че това няма да е партия.

Усилията си новото движение ще насочи към следващите парламентарни избори през 2018 година.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама