С историческа възстановка се отбелязват 139 години от Каварненското въстание

09:54, 23 юли 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Военно-историческа реконструкция „Защитата на Каварна” ще се състои днес. Събитието е посветено на 139-годишнината  от Каварненското въстание през 1877 година. То се организира и финансира от Община Каварна с личното съдействие и подкрепа на кмета Нина Ставрева. Съорганизатор на възстановката е Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” към Национално дружество “Традиция”.

В пресъздаването на драматичните събития от лятото на 1877 година ще се включат 80 възстановчици от клонове на НД “Традиция” и военноисторически клубове в цялата страна със собствени оръжия и ушити по автентични образци униформи и дрехи от епохата.

Възстановката ще се състои от 19 часа, а от 9 часа сутринта гражданите могат да разгледат музея на открито на автентични оръжия. Граждани и гости на крайморския град ще могат да докоснат и да се запознаят с различни оръжейни системи.

В 17.30 на паметника Амирата и паметната плоча на Еранос Ераносян ще бъдат поднесени венци и цветя. За тържественото отбелязване на годишнината в Каварна ще пристигнат гости от арменската общност от Добрич и Варна.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама