Спасители помагаха в няколко случая с открити змии в област Добрич

21:06, 24 юли 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Змия в котелно помещение в хотел в местността Иканталъка е последният случай, в който спасители са били викани във връзка със случай с влечуги в областта.

Вече 3-4 случая на открити змии в домове или други обитаеми помещения са били викани това лято служителите на Регионалното управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, съобщи началникът му Дарин Димитров.

Той уточни, че змиите са били неотровни. Те са били изведени от домовете или другите обекти и пуснати в природата, тъй като са защитени видове.

При всички случаи е ставало въпрос за змии, открити в малки населени места.

Както Topnovini.bg вече писа пепелянка успя да ухапе възрастен човек в Каварна, който бе спасен, благодарение на бързата намеса на медици в града.

Според ветеринарния лекар и специалист по развъждане и отглеждане на змии д-р Георги Еленски, не се наблюдава увеличена популация на змии.

В интервю за радио Варна той уточнява, че  пепелянки се срещат в Балчик. Пепелянката и усойницата имат характерна окраска, имат зигзагообразна и плътна тъмнокафява ивица на гърба. След ухапване от пепелянка и усойница се слага задължително и противозмийска отрова. Болниците са задължени да имат такава.

Д-р Еленски препоръчва, ако имате ограден двор - най-добрата защита е да си вземете и отглеждате там улични котки. Сезонът на змиите е от ранна пролет до захлаждането на времето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама