Министър Василева: През септември стартира водният цикъл на Добрич

16:47, 25 юли 16 25 439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През септември се очаква да приключи оценката на проекта за водния цикъл на Добрич и да има вече подписан договор за безвъзмездна финансова помощ, съобщи пред журналисти в Тервел министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Тя припомни, че проектът се готви отдавна. Общината стартира и тръжните процедури за възлагане на дейностите. Очаква се да се изготви обследване на линейната мрежа.

Предвид това, че компоненти от мрежата ще бъдат рехабилитирани, трябва да се представи общата картина как това ще се отрази на водоснабдителната мрежа на населеното място. След като бъде представен този анализ, всички изисквания, свързани с провеждането на оценката ще бъдат изпълнени, каза министър Василева. Тя изрази надежда, че през септември ще бъде подписан договорът и, ако са приключили тръжните процедури, изпълнителите ще могат да започнат работа.   

Проектът е на стойност около 95 млн. лева. Той предвижда да се направи пълна рехабилитация на водоснабдителната и канализационна система – над 77 км. водопровод и над 4 км. канализационни колектори, да се реконструират три канално-помпени станции и модернизират пречиствателната станция за отпадъчни води край Врачанци.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама