Изложение на традиционни български занаяти и индианци от Перу в центъра на Добрич (снимки)

15:43, 26 юли 16 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добрич кани гражданите и гостите на града днес и утре на площад „Свобода“, където е подредено изложение на традиционни български занаяти. То се организира от НПО „Общество за фолклор“  в рамките на XV Международен младежки фестивал „Фолклор без граници“ – Добрич 2016.



До 27 юли включително гражданите и гостите на града имат възможност да се срещнат не само с музикалния танцов фолклор на Белгия, Чили, Колумбия и България, но и да се докоснат до художествените занаяти.



„В изложението участват само дипломирани майстори занаятчии от цяла България. Посетителите на изложението могат да видят и закупят кукли от вълна, прабългарски амулети, ръчна бижутерия с естествени камъни - собствено производство, изделия и дрехи, изработени от плъсти – една от най-древните техники, художествена обработка на дърво, билкова козметика на основата на продукти от мед, икони с камъни, бяла преславска керамика – купи, вази, чаши, троянска керамика.



Гости на изложението са и индианците от Перу – вписани в представителната листа на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО“ – това сподели Диана Цинцарска – майстор занаятчия към Задругата на майсторите на народни и художествени занаяти и представител на НПО „Общество за фолклор“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама