Футболен клуб "Добруджа 1919“ става общински

19:39, 26 юли 16 25 708 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съгласие за членство на Община Добрич в сдружение с нестопанска цел „Футболен клуб Добруджа 1919“ даде Общинският съвет. Това бе определено като първа стъпка от превръщането на клуба в общински.

Кметът Йордан Йорданов обясни, че предстои да бъде избран изцяло нов Управителен съвет, който да е администриран от общината. Той посочи, че в страната има добри примери за успешно развиващи се общински футболни клубове.

През изминалите години футболният отбор на Добрич е разчитал почти изцяло на общинско финансиране. Добрите практики в другите общини на България обаче оказват, че, когато в тези сдружение с нестопанска цел членуват представители на местната власт се постигат по-големи резултати и намирането на допълнителни спонсори сред местния бизнес става далеч по-лесно, защото разходването на средства е прозрачно, подчерта Йордан Йорданов.

Освен мъжкия футболен отбор, Общината ще развива и детско-юношеската школа към клуба. Поставя си за цел да привлича повече деца от различни възрасти към масовия спор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама