590 лева ще е годишният данък за такситата в Добрич

20:12, 26 юли 16 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Годишният размер на данъка върху таксиметровия превоз на пътници в Добрич ще бъде 590 лева. Това реши Общинският съвет, който прие промени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци.

Промените се налагат въз основа измененията на Закона за местните данъци и такси с които се въвежда нов годишен местен данък - върху таксиметровия превоз на пътници. С него се облагат данъчно задължените лица за всеки автомобил, за който е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници.

До 30 септември 2016 г. общинските съвети трябва да определят размера на данъка върху таксиметровия превоз на пътници за съответната година в граници от 300 лв. до 1000 лева.

Разчетите сочат, че към момента броят на таксиметровите автомобили в Община Добрич, за които има издадени разрешения за осъществяване на таксиметров превоз на пътници, е 370. При налог от 590 лева прогнозата за очакваните годишни приходи от този данък е 218 300 лева.

Общинските съветници решиха да изберат малко под усреднения размер на данъка, като по този начин ще се постигне баланс между фискалните интереси на общината и възможностите на данъчните субекти да заплащат дължимите от тях задължения за данък.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама