Предлагат стадионът в Добрич да носи името на кап. Списаревски

20:44, 26 юли 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предложение стадион „Дружба“ в Добрич да се преименува и да носи името на един от големите добруджански герои, живата торпила капитан Димитър Списаревски, направиха от агитката на фуболен клуб „Добруджа 1919“ до Общинския съвет.

Мотивът е, че името „Дружба“ вече е изиграло своята роля. „Освен това, то е твърде общо и по никакъв начин не позволява стадионът да се свърже с Добрич и Добруджа“, посочват феновете.

Те коментират също, че героизмът на кап. Списаревски в Добрич е почетен само със скромна паметна плоча и именуване на улицата, на която е била родната му къща.

„Смятаме, че това е недостатъчно за мащабите и значимостта на неговата саможертва“, посочват вносителите на предложението стадионът да носи името на кап. Списаревски.

„Смятаме, че с преименуването на стадиона ще се спомогне за популяризиране на подвига народения в Добрич летец сред футболната общественост не само в града, но и в цялата страна“, сочат още от фенклуба.

Предложението ще бъде отнесено до Комисията за именуване на улици и съоръжения в Добрич, съобщи председателят на Общинския съвет Иво Пенчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама