Последен ден на фестивала „Фолклор без граници” в Добрич (снимки)

08:24, 27 юли 16 / Култура 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Танцова работилница ще се проведе от 10 до 12 часа днес на площад „Свобода” в Добрич в рамките на последния ден на Международния младежки фолклорен фестивал „Фолклор без граници“.

Дефиле на участниците от Чили, Колумбия, Белгия и България от 18.30 часа ще премине през централната градска част. Концертът и закриването са от 19 часа на пл.”Свобода”.

Форумът се организира съвместно с НС ЦИОФФ /Национална секция на Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства/, асоцииран член и партньор на ЮНЕСКО и се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.



Артистите от ансамбъл "Колумбия фолклор" представят културната идентичност на своята страна в музика и танци от Андите, Ориноко, Амазония, от тихоокеанското и атлантическото крайбрежие, като използват характерни за коренното население инструменти, информират от пресцентъра на кметската управа.

В Добрич своето изкуство показва и чилийският ансамбъл "Banda Renager", участвал в международни фолклорни фестивали в Китай, Франция, Уругвай, Аржентина и други страни.

Сред най-атрактивните прояви във фестивалния афиш е танцовата програма на белгийския състав "Vredon". Артистите изпълняват специфични танци с флагове под съпровод на барабани. Танцьорите показват акробатични и хореографски умения в паради, шествия, фестивали. "Vredon" танцуват и джаз балет.



Във фестивала ще участва и Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов. Младите танцьори продължават традицията да съхраняват и популяризират българския фолклор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама