Община Добричка ще награди братя, овладели голям пожар

13:15, 25 авг 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добричка ще награди братя огнеборци, проявили съобразителност и геройство при потушаването на пожар в село Батово на 29 юли. Това реши Общинският съвет на заседание си днес.

Благодарение на намесата на братята-близнаци Цветан и Керан Петрови, които работят в пожарната в курорта "Албена", големият пожар, засегнал къща и търговски обект, бе овладян.

На 29 юли огънят лумна, след като натоварено с бали слама ремарке се откача от трактор и се блъска в електрически стълб в центъра на Батово. Стълбът е прекършен. Най-вероятно волтова дъга или искра от преплитане на жиците е възпламенила балите слама. От тях пожарът се пренесе в намираща се в близост жилищна сграда с магазин и заведение. Първи с потушаването на огъня се заемат братята-близнаци Цветан и Керан Петрови, които този ден са били в почивка. По-късно на място пристигнали и два пожарни автомобила - от Добрич и от "Албена". Пожарът е загасен за около час и половина. Огънят е унищожил част от покрива на къщата, както и част от жилищните помещения. Изцяло е изпепелено и оборудваното като заведение помещение.

Намесата на братята не допуска пожарът да се разпространи в селото.

Благодарение на бързата им реакция, както и на много хора в Батово, които се включиха в гасенето, не се стигна до много по-страшни последици за селото, допълва кметът на Батово. На следващото заседание на Общинския съвет братя Петрови ще бъдат отличени с грамота и плакет на общината и с парична премия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама