Шабла събира хвърчилата на фестивал

19:10, 27 авг 16 / Любопитно 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фестивалът на хвърлилата в Шабла ще се проведе и тази година през септември, съобщават организаторите от община Шабла и Зелен образователен център с подкрепата на Сдружение за опазване на дивата природа.

Той включва демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. По традиция, той ще се проведе в местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла. Дата е 24 септември (събота). Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито,  усмивки, творчество, движение и задължително обветряне – отива му на нашия край да го има. От първото издание на фестивала през 2011-та година за 5-та поредна година той предлага разнообразни възможности да полетиш с мечтите и хвърчилото си. И тази година организаторите са се погрижили за разнообразна съпътстваща програма. По традиция в района ще бъдат разположени шатри, където ще се помещават арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и картички и апликации от естествени материали, както и демонстрация на техники за управление на хвърчило. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване. Тази година специално място е отредено и за био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед). Ще бъдат организирани пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово.

Организаторите предвиждат свободно пускане и демонстрации на хвърчила, сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама