Неосигурен достъп от живущите е спънка в санирането на блокове в Тервел

19:04, 28 авг 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща проведоха кметът на Тервел Живко Георгиев и ресорният му заместник Дияна Илиева с всички страни в строителството при санирането на четирите блока в квартал “Изгрев“ в добруджанския град.

Обсъдени бяха проблемите, които строителите срещат в хода на изпълнението на сградите и мерките, които Общината осигурява за минимизиране на затрудненията, съобщи Дияна Илиева.

Коментирани бяха крайните срокове за изпълнение и напредъка на работата по сградите. Към момента няма основание за отчитане на закъснения на графиците, одобрени от общината.Обектите се наблюдават регулярно от специалисти от общината, от строителен надзор и от инвестиционен контрол. Изяснено бе, че работните решения за изпълнението на проектите се вземат от този кръг лица. Те носят и отговорността за съответствието на изпълненото строителство с целите на финансиращата програма. Последното се наложи след констатирани случаи, в които изпълнителите се опитват да изпълнят желания на живущите, при което се стига до несъответствия на проектите с целите на програмата и до нарушаване на технологична последователност на строителните работи. Като основно затруднение бе изтъкнато забавянето в осигуряването на достъп от страна на част от живущите, което затруднява довършителните работи по терасите и дограмите. Не се съблюдават и технологичната целесъобразност за редуване на дейности, които се изпълняват при сухо време и такива, които е целесъобразно да уплътняват работното време на строителите в дъжновните дни. Последното става вследствие на настояванията на живущи за по-бързо приключване на интервенциите по терасите, което е в разрез с одобрения за изпълнение график.

Заключението от работната среща бе, че темповете на работа са много добри, коментира Дияна Илиева. Изяснено бе, че приемането на завършените блокове от страна на Общината ще стане след като са преминали тест след проливен дъжд. Тогава ще се установи дали изпълнителите ще отстраняват дефекти на изпълненото от тях строителство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама