Община Добричка подготвя проекти по Програмата за развитие на селските райони

11:39, 29 авг 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три народни читалища от община Добричка ще кандидатстват за финансиране по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

На последното си заседание Общинският съвет даде съгласие читалищата „Христо Смирненски-1947“ в село Одърци, „Нов Живот–1941“ в село Черна и „Светлина–1940“ в село Ловчанци да депозират проекти. С решението на местните парламентаристи читалищата бяха обявени за сгради с местно историческо и културно значение. С проектите ще се кандидатства за ремонт на сградите.

Община Добричка ща кандидатства с три проекта по ПРСР с проекти „Рехабилитация на път DOB1108 /ІІІ-293, Паскалево-Свобода/ - Росеново-Божурово-граница община Добричка-Крушари-Лозенец/- DOB2176“, „Реконструкция на водопроводна мрежа в с. Плачи дол и компрометирани участъци в селата Стефаново и Бранище“ и "Рехабилитация на уличната мрежа в населените места на община Добричка“.

Последният проект предвижда ремонт на общо 8.221 км улици в 18 села. Решено бе да бъдат отпуснати 624 лева на народно читалище "Възраждане-1941" в село Одринци по проект, финансиран от сдружение "МИГ-Добричка". Отпускането на средствата се налага заради извършена кражба на активи, финансирани по проекта. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама