Рекорден брой участници на световното по радиоориентиране в Албена

14:08, 29 авг 16 / Спорт 25 474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската федерация на радиолюбителите (БФРЛ) ще бъде домакин на 18-то Световно първенство по радиоориентиране (радиозасичане) от 3 до 9 септември.

На първенството се очаква рекорден брой участници – над 450 състезатели, съдии и треньори от над 35 страни от Европа, Азия, Северна Америка и Австралия.

Състезателният център на първенството ще бъде във ваканционно селище Албена.

Откриването е от 18.30 на амфитеатъра на комплекси Магнолия и Орхидея.

Програмата ще предложи четири старта: фоксоринг на 4 септември в околностите на Аладжа манастир; спринт на 5 септември около Побити камъни; класическа дистанция на 6 септември в местността Изворите нас Аксаково; класическа дистанция на 8 септември между селата Долище и Яребична.

БФРЛ е положила усилия шампионатът да премине на възможно най-високо ниво. По време на Световното първенство ще се използват възможно най-новите технологии като GPS проследяване на състезателите, радиконтроли на всички предаватели по трасето. Резултатите ще се слеят в реално време на страницата на първенството ardf2016.com

Българският отбор ще бъде от 27 състезатели и ще има представители в повечето категории. Надежди за отлично класиране в елитните групи се възлагат на няколко наши състезатели: Иван Сираков – носител на бронзов медал на Европейското първенство по радиотиентиране в Чехия през 2015, Антоанета Дяскова – носител на сребърен медал от Световното първенство в Казахстан 2014 и брозов на Европейското първенство в Чехия 2015, и Андрея Дяксова – носител на два златни медала при девойките на Европейското първенство в Чехия 2015.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама