Пет са номинациите за Почетен гражданин на Добрич

16:02, 29 авг 16 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три дни преди крайния срок за подаване на предложения в Община Добрич са постъпили пет номинации за удостояване със званието Почетен гражданин за 2016 г.

Първите предложения са за Александър Александров – главен художествен ръководител и хореограф на ФТА „Добротица” и танцова студия „Добрич”, за медика и бивш председател на Общинския съвет доц. д-р Ташо Ташев, за общественика Улвия Бекирова /Уляна Русева/, както и за селекционера по слънчогледа  проф. д-р Михаил Христов.

Последната постъпила номинация е за Желязко Михайлов. Той е предложен от група граждани по повод неговата 80-годишнина. Изтъква се, че под ръководството на Желязко Михайлов са изградени много обществени сгради, училища и жилища в града, дейно участва в изграждането на курорта Албена и ваканционно селище Русалка. Пенсионира се като директор на клона на Минералбанк в Добрич.

Крайният срок за приемане на предложения е 31 август. Решението за присъждането ще бъде взето на сесия през септември.  Почетното звание ще бъде връчено на тържествената сесия на 25 септември – Деня на Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама