5144 в област Добрич с втори транш хранителни пакети от БЧК

16:10, 29 авг 16 25 741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Раздаването на хранителни продукти от ІІ-ри транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най- нуждаещите се лица започва в област Добрич от 1 септември, информират от Областния съвет на Българския червен кръст.

Предоставянето на индивидуални пакети с хранителни продукти ще стартира поетапно в цялата област и ще продължи до 30 септември.

Право да ги получат имат 5144 души в региона, които отговарят на критериите и са получили помощи през януари от първия транш.

В град Добрич раздаването на хранителните продукти ще започне от четвъртък и ще продължи до 30 септември в три пункта: Клуб на пенсионера "Хр. Ботев" - ЖК  „Хр. Ботев”, между блокове № 6 и 7, Клуб на пенсионера „Дунав” и ДКЦ – 2, бул. «25-ти ІХ» № 68.

В четвъртък ще започне раздаването на храните и в останалите общини в областта, с изключение на Генерал Тошево и община Добричка, където стартът е на 12 септември.

Хранителните пакети от втория транш съдържат: по 1 кутия (0.800 кг) грах, гювеч, 1 литър нектар, по 3 рибни консерви, 3 пастета, 3 кг зрял фасул, 1 кофичка пчелен мед, по 2 кутии локум и бисквити, 1 кг вафли, 4 кг ориз, 1 кг лютеница, 1 пакет от 0.500 кг булгур и 1 кутия от 0.400 кг доматено пюре.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама