Над 2600 домакинства в област Добрич кандидатстват за помощи за отопление

19:29, 29 авг 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Продължава приемът на заявления за отпускане на целева помощ за отопление, съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане” в Добрич. До момента над 2600 домакинства вече са поискали подкрепа за осигуряване на отопление през новия зимен сезон. През миналата година общо 5038 домакинства в региона са заявили, че се нуждаят от помощи за отопление.

След проверки социалните работници вече са отказали на 130 домакинства да бъдат подкрепени. Обичайните причини са надвишаване на диференцирания минимален доход за отопление, притежаване на собственост, която е източник на доходи, и други. Най-много семейства в региона, както всяка година, искат да получат твърдо гориво в натура или с ваучери.

От дирекцията припомнят, че заявленията се подават по постоянен адрес, в тях задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ, като при отопление с електроенергия и топлоенергия се представя за справка актуален клиентски/абонатен номер. Крайният срок за приемане на заявления е 30 октомври 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама