Средна заплата от 1000 лева цели ръководството на „ВиК”-Добрич

06:06, 01 сеп 16 25 1262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешна стопанска сметка и система за допълнително стимулиране на работещите са въведени във „ВиК” – Добрич, съобщи управителят на дружеството инж. Петър Калчев.

Август е първият месец, в който се раздават такива допълнителни стимули. Те се формират, според финансовите резултати, според загубите на вода и според приходите.

„Целта ми е средната работна заплата да е 1000 лева, което да ми позволи да си подбера по-качествен персонал, което пък да се върне като ефект в по-добра работа”, обясни инж. Калчев. Той посочи, че допълнителните стимули варират в зависимост от нивото на работа. Най-много може да влияят на първото ниво – инкасатори и водомайстори. При тях заплатата може да се вдигне и двойно. При следващите нива, тъй като се включват повече хора, стимулите не са толкова големи.

Управителят на водното дружество посочи, че вече няма дежурни помпиери, но не ги е съкратил. „Всички са напуснали доброволно по една единствена причина – че ги карам да работят. Повечето бяха все такива, които имат по едно-две-три странични занимания и работеха като помпиери във ВиК, за да си почиват и за осигуровки. Аз не искам да гоня никого, а да ги накарам да работят, да си вършат работата”, допълни инж. Калчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама