Юристът Добромир Добрев е избран за председател на РИК Добрич

12:26, 08 сеп 16 / Политика 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юристът Добромир Добрев, предложен от ГЕРБ, бе избран единодушно за председател на Районната избирателна комисия в Добрич.

Областният управител Детелина Николова проведе днес консултации за състава на РИК в 8 Добрички многомандатен избирателен район за произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и на националния референдум на 6 ноември 2016 г.

Съгласно решение на Централната избирателна комисия, съставът на РИК - Добрич наброява 13 членове. Разпределението им по квоти е съответно - четирима представители на ПП ГЕРБ, по двама от Коалиция „БСП лява България" и ПП ДПС, и по един представител от Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, ПП Атака и АБВ.

По време на консултациите, политическите партии постигнаха съгласие председателят на РИК - Добрич да бъде от ПП ГЕРБ, като единодушно подкрепиха кандидатурата на юриста Добромир Добрев. Комисията ще има двама зам.-председатели: от Коалиция „БСП лява България" - Валя Кондова и от Реформаторски блок – Георги Русев.



Позицията на секретар на РИК си оспориха ПП ДПС и ПП Атака. След проведената дискусия и обявената кратка пауза от Областния управител, за секретар бе избран Даниел Маринов от ПП Атака, като другата кандидатура - на Мелекбер Абил, не събра необходимите гласове. Областният лидер на Движение за права и свободи д-р Ердинч Хаджиев обяви, че ще подпише протокола с особено мнение.

Протоколът от консултациите, заедно с предложенията за поименния състав на РИК, ще бъде предоставен на Централната избирателна комисия в определения срок до 11 септември 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама