Милена Тодорова от Добрич записа името си в историята на Паролимпиадата

21:25, 13 сеп 16 / Спорт 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Милена Тодорова от Добрич приключи първото си участие на Параолимпийски игри.

Тази вечер бе вторият й старт в в спортната стрелба на 10 метра пушка, категория SH2, положение легнал на параолимпийските игри в Рио де Жанейро. В дисциплината, която е смесена и се състезаваха 34 мъже и жени, Милена не успя да се класира за финала. Тя постигна резултат от 628.6 точки. Това я нареди на 22-ро място в квалификацията. С най-висок резултат за финала се класира украинецът Васил Ковалчук, който постигна параолимпийски рекорд с 637.1 точки. Финалът в дисциплината е  тази вечер.

Това бе вторият старт за Милена. Тя завърши с 13-и резултат в първото си състезание в дисциплината R4.

Макар да не успя да се пребори за медал, името на Милена остава в историята на Параолимпийските игри като първия състезател от България, участвал в дисциплината "спортна стрелба".

Пожелаваме й още много успехи през следващия олимпийски цикъл и да продължава да прославя името на родния си град. А, тези, от които зависи формирането на ТОП 10 на спортистите на Добрич, да не забравят отново най-добрия стрелец на града и състезателя, който попадна в ТОП 10 на световната класация по спортна стрелба и представи града на Параолимпиадата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама