Площадки за футбол ще бъдат открити в четири детски градини в Добрич

14:34, 16 сеп 16 / Спорт 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Площадки с изкуствена трева в 4 детски градини в Добрич – „Радост“, „Звънче“, „Слънчице“ и „Звездица“, ще бъдат открити на 19 септември, съобщават от общинска администрация. Те са изградени по проект за развитие на футбола от най-ранна възраст, стартиран от Община град Добрич, ФК „Добруджа“ и Детски ФК „Звездичка“ (Бургас). Тези институции подписаха 5-годишен договор, съгласно който да бъдат намерени спонсори и изградени площадките с изкуствена трева, а с желаещите деца на място да работят треньори, които са на щат и във ФК Добруджа, за да могат да наблюдават най-талантливите от тях и по-късно да ги привлекат в подготвителните групи на клуба. Към момента на подписването бяха подадени над 350 заявления от родители за обучение на техните малчугани. Голяма част от желаещите да тренират футбол са момиченца.

Площадките, които ще бъдат открити на 19-ти септември са изградени със спонсорството и активното съдействие на фирми и граждани, сред които Георги Веселинов и Ерхан Фикрет от „Клас Олио“ ООД, д-р Димитър Мартинов, арх. Георги Катранджиев, Ангел Илиев, Николай Бончев и други.

„Към момента има вече изградени 7 бетонни площадки в Добрич, 4 от които ще открием сега и след около 15-тина дни други две, които предстои да бъдат покрити с изкуствена трева. Очакваме в спонсорството да се включат още бизнесмени, начело с Недко Митев, които вече са потвърдили своята готовност за помощ“ – споделя Петър Алексиев – изпълнителен директор на ФК „Звездичка“ (Бургас).

Откриването на новите спортни площадки ще стане съответно: 9.00 ч. – ДГ „Радост“, 9.30 ч. – ДГ „Звънче“, 10.00 ч. – ДГ „Слънчице“, 10.30 ч. – ДГ „Звездица“.

На откриването, заедно с кмета Йордан Йорданов, са поканени и представители на детски ФК „Звездичка“.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама