За изнасяне на миграционните центрове извън населените места се обяви ген. Румен Радев

16:43, 25 сеп 16 / Политика 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За политика за категорично намаляване на броя на нелегалните мигранти в България се обяви кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев. Това заяви той на среща с гражданите на Добрич в огледална зала „Нели Божкова“ днес.

По думите му, тази политика трябва да се реализира с всички възможни мерки и свеждането на нелегалните мигранти до минимум. Той се обяви за политика, която да въведе лимит, горна граница за бежански статут, както в някои европейски държави.

Миграционните центрове максимално бързо трябва да станат от затворен тип и да бъдат изнесени извън населените места. Защитните съоръжения трябва да се създадат максимално бързо, да се наситят със системи за наблюдение, високотехнологични, включително и от въздуха. Усилване на отрядите, укрепване на Гранична полиция, готовност за намеса и подготовка на българската армия, екипиране решаване на социалните проблеми на полицията, на войската, за да не напускат. За пресичане на нелегалния трафик на мигранти, което в момента е бичът, се обяви още ген. Радев. "Ако това с драконовски мерки не се преустанови, няма да имаме успех", заяви още той.

Във външната политика той настоява час по-скоро да се направи ревизия на  Дъблинския регламент, който ни задължава да се връщат при нас от всички държави от ЕС на мигрантите, които са били регистрирани тук. Категорично трябва да настояваме за много по-сериозно помощ, включително с жива сила. За мерки, които да задължат държавите от Северна Африка, Афганистан, Ирак с всякакви икономически и политически лостове да приемат обратно депортираните от нас мигранти. Трябва да сложим критерии за интеграции и, ако те не се изълняват, да депортираме обратно, заяви още ген. Радев. По думите му, много неща трябва да се направят в дългосрочен план, а не просто да се издигне една ограда.





Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама