Благотворителна инициатива в полза на болни от рак деца в Деня на езиците

08:19, 26 сеп 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инициатива в подкрепа на децата, болни от рак, и техните семейства ще се реализира днес, когато се отбелязва Европейският ден на езиците. Тя ще се състои от 9.30 часа във фоайето на Висше училище по мениджмънт в Добрич. Организирана е от Висше училище по мениджмънт, Профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“ и Народно читалище „Йордан Йовков-1870“, съпричастни с каузата на Фондация „Малки ангели“, подкрепяща деца, болни от рак и техните семейства.

В деня на езиците,  на  жестомимичния език, на езика на изкуството и на езика на милосърдието, ще прозвучат стихове, песни на различни езици, музикални изпълнения на ученици и преподаватели от школите на Народно читалище“Йордан Йовков-1870“, СОУ „Св. Климент Охридски“ и ПГТП „Райко Цончев“.

В Езиковото ателие кметът Йордан Йорданов ще напише на български език ключовите думи на събитието - „милосърдие“, „любов“, „сърдечност“  и др. Чуждестранни студенти от Висше училище по мениджмънт, ученици от ПГТП „Р. Цончев“, преподаватели и граждани с различен майчин език, ще ги напишат на родните си езици и на езиците, които владеят. Специално място в ателието ще има и превод на същите думи на жестомимичен език, осъществен с подкрепата на Дружеството на глухите. Участниците в събитието ще могат да упражнят изговарянето на думите от всеки език и представянето им на жестомимичен език.

Специален акцент е изложба-базар в полза на Фондация „Малки ангели“. Експонатите са изработени от нейни доброволци или са предоставени от дарители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама