Олимпийска шампионка от Рио е гост на волейболен камп в Албена

17:12, 26 сеп 16 / Спорт 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Олимпийската шампионка по плажен волейбол от Рио де Жанейро Кира Валкенхорст от Германия пристигна във ваканционно селище Албена. Тя е специален гост на волейболния камп, който за втори път тази година beach-volleyball.de организира с партньорството на Schauinsland. В септемврийския тренировъчен лагер участват близо 70 мъже и жени от Германия, Швейцария и Холандия. Те провеждат своите занимания на девет игрища на прекрасния плаж в Албена, в непосредствена близост до хотел "Калиакра".

На изминалата олимпиада в Бразилия Кира Валкенхорст заедно със своята сънародничка Лаура Лудвиг, с която са европейски шампионки,  стигнаха до олимпийското злато с 2:0 (21:18, 21:14) над бразилките Агата Бендарчук Барбара Шейшас де Фрейтас.

За българските медии Кира Валкенхорст сподели, че е очарована от условията за отдих и спорт в Албена. „В Германия плажният волейбол не е толкова популярен, но след нашата олимпийска титла, сега се радвам на много голямо внимание. Имам участия в тв риалита и шоута заедно с други големи звезди. С треньорския щаб направихме разбор на постиженията през

2016 г., но се надяваме на медал от следващата олимпиада. Пясъкът в Албена е подходящ за плажен волейбол. По време на престоя си нямам нищо против да предам моя опит на участниците в кампа. Сега мисля да се отдам и на малко отдих, да наваксам с вкусната храна в България след хранителния режим, който имах преди Олимпиадата“, заяви Кира Валкенхорст.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама