Ученици от ЕГ "Гео Милев" дариха напълно обновена стая на детско отделение в Добрич

14:58, 30 сеп 16 25 1075 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Болнична стая, обновена, благодарение на благотворителността на ученици, бе открита днес в детско отделение на МБАЛ – Добрич.

По инициатива на ученическия съвет на езикова гимназия „Гео Милев“ през пролетта бе организиран благотворителен бал. Събраните на него приходи, както и от дарения от съученици, приятели и родители, са на стойност 3700 лева. Те бяха предоставени за ремонта на стая в отделението. МБАЛ – Добрич също участва с парични средства.

Ремонтните дейности са  осъществени изцяло от служители на отдел „Болнична поддръжка“.

В стаята са подменени дограмата, подовите настилки, осветителните тела, цялостното обзавеждане. Изцяло ремонтирано е и санитарното помещение. Семейство Роси и Георги Демирови, които с петък са сключили граждански брак, са дарили средства, с които е закупен климатик за стаята. Има и малък хладилник от друго дарение.

Девор Гатев – председател на ученическия съвет, изрази удовлетвореност от резултата от ученическата инициатива. Сподели, че през тази учебна година предвиждат отново да проведат такъв бал с благотворителна насоченост.  

„Инициативата е прекрасна и с това си действие учениците от езикова гимназия опровергаха твърдението, че младото поколение е безотговорно“, подчерта заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева, която е била заместник-директор на болницата и дългогодишен лекар в отделението.

Завеждащият Детско отделение д–р Йови Йовев каза, че още една стая е ремонтирана таи година, но има още девет стаи, които също се нуждаят от обновяване.







Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама