Спортът се завръща в българското училище доказа ОУ „Стефан Караджа“

18:07, 30 сеп 16 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Истински спортен празник беше днес в ОУ „Стефан Караджа“ в Добрич. В продължение на два часа дворът на училището се изпълни с деца, ученици и учители, за да отбележат Европейския ден на спорта. Началото бе отбелязано с призива BE ACTIVE, който учениците изписаха с телата си и  показаха изключителна активност и спортен дух.             

Най-малките от Подготвителна група показаха спортни умения в забавни състезателни игри. Учениците от I – IV клас се състезаваха в щафетни игри, шах и футбол.  Големите показаха, че обичат игрите с топка, и демонстрираха завидни умения в баскетбола, футбола и волейбола. Оспорваната среща по футбол  между седмите класове завърши с убедителна победа на VIIа клас с 3:1.                               Пиковият момент беше волейболната среща между сборния отбор на младите учители и сборния отбор на VIII клас. Борбата беше оспорвана, но опитът се оказа решителен за победата на учителите, които с малка разлика /30:22/ затвърдиха учителския си авторитет. Особено удоволствие доставиха на ентусиазираната публика атрактивните изпълнения на младия треньор по баскетбол  Милен Желев и на Георги Гроздев – за първи път прекрачил прага на училището като учител.

Празникът завърши със станалата вече традиция в училището Зумба, ръководена от талантливата гимнастичка от VIIб клас Полина Велкова. Най-активните бяха отличени със символични награди, но по-впечатляващи бяха зачервените бузи на малки и големи. Всички се убедиха, че спортът е здраве.

















Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама