МК „ВМРО – Българска нова демокрация“ спечели изборите в Балчик

00:25, 03 окт 16 / Политика 25 897 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местната коалиция „ВМРО – Българска нова демокрация“ спечели изборите в Балчик. Това сочат данните от партийните централи на ГЕРБ и на БСП, които проведоха паралелно преброяване на резултатите от местния вот.

От централите  посочиха, че най-голям процент от гласовете е получила листата на МК „ВМРО – Българска нова демокрация“, които получават 6 места в Общинския съвет. За коалицията са гласували 2103 балчиклии, което е 26,16 % от всички гласували. Втори са ГЕРБ с резултат 1790 гласа или 22,26%, които им осигуряват пет места. На трето място се нарежда БСП с 1383 гласа или 17,2% и четирима общински съветници. Четвърти са кандидатите на местната коалиция "Силен Балчик" с 1294 гласа и 16,9% и трима общински съветници. ДПС се нарежда на петото място със 733 гласа или 9,12%, което им осигурява двама общински съветници. Последната политическа сила, която влиза в новия Общински съвет с един съветник, е АБВ, която е получила 429 гласа или 6,13%.

Не влизат в новия Общински съвет "Движение 21" и независимият кандидат за общински съветник Мария Станева Стоянчева- Георгиева.

Сравнението спрямо резултатите от октомври миналата година сочи, че резултатът на Местната коалиция „ВМРО – Българска нова демокрация“ не е толкова изненадващ, тъй като тогава ВМРО е имало 1143 гласа, а Реформаторският блок - 1158. С над 300 са се увеличили гласовете на ГЕРБ. Тези на БСП са намалели с около 300, на АБВ - с около 200, на Силен Балчик - с 33. Най-силен е спадът при ДПС - близо 400 гласа.

Очаква се Общинската избирателна комисия да обяви окончателните резултати от изборите.

Ето как би изглеждал съставът на новия Общински съвет /според данните от паралелните преброявания, спечелените места от политическите сили и регистрираните листи/. Разпределението на преференциалните гласове обаче ще доведе до промени. Окончателният състав на новия местен парламент ще стане ясен след обявяване на окончателните резултати от ОИК.

МК „ВМРО – Българска нова демокрация“:

Маргарита Калинова Вичева Атанас Илиев Атанасов Ивелин Пейчев Ройдев Стефан Панайотов Диков Георги Златев Георгиев Владимир Бориславов Лафазански

ГЕРБ:

Илиян Стефанов Станоев Стефан Каров Стефанов Ася Тодорова Христова Денис Исмаилов Тахиров Росица Василева Пенева

БСП:

Николай Филипов Колев Иванка Георгиева Бързакова  Атанас Жечев Георгиев  Стоян Димитров Георгиев

МК „Силен Балчик“:

Виктор Лучиянов Митраков Христо Николов Христов Таня Тодорова Стефанова

ДПС:

Мехмед Хасан Расим Нури Кемалов Мустафов

АБВ:

Велко Георгиев Михайлов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама