„Медика – Албена“ с две номинации от Медицинските Оскари

14:37, 06 окт 16 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Морският регион се включва с две номинации в Медицинските Оскари с „Медика – Албена“ – най- големият комплексен медицински, балнеологичен, Спа и уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт „Албена“ и един от най-добрите медицински СПА и уелнес центрове по Черно море с 30- годишна история.

Националните медицински награди ще отличат постиженията на светилата в родната медицина на 12 октомври в хотел Рамада – София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Модерно оборудваният медицински център в Албена е разположен на два етажа с площ около 2500 м2 и разполага с балнеологична и поликлинична част. На първият етаж се намират рецепция, лекарски кабинет оборудван с ЕКГ, манипулационна, парафинолечение: кабини за парафин, пчелен восък и фанго – апликации, кабина с оксигенатор AUDAX; хидротерапия – кабини с тангентор, вихрови, галванични и перлени вани; калолечение. На вторият етаж се намират – рецепция, три лекарски кабинета, зала за фитотерапия, фитнес, зала с огледала, зала – кинезитерапия, кабини по физиотерапия, инхалации и класически масажи, сауни и басейни с минерална вода – открит и закрит басейн за възрастни с възможност за групова водна гимнастика, един закрит детски басейн. Центърът се обслужва от близо 60 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори, които отлично владеят руски, английски, френски и немски. Номинация за Болничен мениджмънт получи д-р Ивайло Христов – изпълнителен директор на МЦ Медика Албена ЕАД. Той специализира хирургия във ВМУ – Плевен. В Албена работи от 2007 г. първоначално като началник поликлиника , а в последствие – като изпълнителен директор на медицинския комплекс. През 2010/2011 участва във военния контингент-ISAF в Афганистан. Специализирал хирургия , както и управление на лечебни заведения в Падова –Италия. Владее четири езика. Името му, както и клиниката, която ръководи, са познати на всички големи здравноосигурителни фондове и компании в Европа и се ползват с голям авторитет. Ежегодно е канен на срещи и съвещания за изнасяне на доклади по проблемите на лечението на чуждестранни граждани. Изнасял е доклади на срещи в Прага, Виена и Берлин по проблемите на лечението на граждани от Европейския съюз. Под негово ръководство е изградена софтуерна система, която в последствие е приета за модел и се ползва в клиники в България, Турция, Гърция и Харватска. Създадената организация и структура на медицинската помощ в Албена се копират успешно в турските и гръцките курорти. Участва в множество европейски проекти – с италиански организации и тук в България. За работата си в Афганистан и по линия на европейските проекти е награждаван многократно.

Второто издание на годишните награди  NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016  ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Освен Български лекарски съюз, партньор на събитието стана и Национална пациентска организация, както и Националното сдружение на общопрактитуващите лекари.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама