"Нефтохимик" надделя над "Добруджа" в зрелищен мач за Суперкупата

21:46, 16 окт 16 / Спорт 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Носителят на Купата на България "Нефтохимик" победи драматично шампиона "Добруджа" и спечели първата Суперкупа по волейбол в историята на страната,  съобщи "Дневник".

Бургазлии бяха на един гейм от загубата, но направиха впечатляващ обрат и спечелиха с 3:2 (25:23, 20:25, 32:34, 25:15, 15:12). С успеха те заслужиха чек от 10 000 лева и дадоха силна заявка за новия сезон.

Пред пълните трибуни в зала "Васил Левски" в Пазарджик двата най-силни отбора през миналия сезон сътвориха страхотно зрелище, което продължи близо три часа.

Първият гейм беше много равностоен и вървеше точка за точка, преди "Нефтохимик" да отбележи четири поредни и да поведе с 11:7. "Добруджа" успя да изравни при 14:14, но бургазлии отново се откъснаха леко при 18:15. Този път удържаха аванса си, въпреки че от 24:21 се стигна до 24:23.

"Нефтохимик" спечели първата волейболна Суперкупа в зрелищен мач с "Добруджа"

"Добруджа" отговори със силна игра в началото на втория гейм. Тимът на Мирослав Живков взе три точки аванс при първата техническа пауза и въпреки че допусна да се стигне до равенство при 9:9, имаше още по-голяма преднина при второто техническо прекъсване - 16:11. Шампионите нямаха проблем да запазят разликата и изравниха геймовете.

В истински трилър се превърна третата част на двубоя. "Добруджа" взе четири точки преднина при втората техническа пауза - 16:12, но "Нефтохимик" изравни при 20:20.

Последва продължително надлъгване и множество пропуснати шансове за двата отбора, преди шампионите да се наложат с 34:32 и да се доближат на гейма от трофея.

"Нефтохимик" спечели първата волейболна Суперкупа в зрелищен мач с "Добруджа"

Играчите на "Нефтохимик" обаче се завърнаха още по-амбицирани на полето. Те изиграха чудесен четвърти гейм, в който рано отвориха разлика и до края продължиха да я увеличават, за да се стигне до категоричното 25:15.

Така се стигна до решаващ тайбрек, в който отличното представяне в отбрана и страхотната игра в атака на капитана Петър Христов донесоха победата на "Нефтохимик".

Петър Христов беше най-резултатен за победителите с 21 точки, а Жулиен Георгиев от "Добруджа" реализира върховите в двубоя 27 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама