От 2017 г. Албена ще отделя по 2 лева на нощувка за „зелени” дейности

11:27, 23 окт 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 2017 г. Албена АД ще отделя по 2 лв. от всяка нощувка в комплекса, за да реализира своите екологични цели, информират от туристическата компания. „По този начин всички наши клиенти ще имат значителен принос в положителния ефект върху околната среда и общественото благосъстояние”, посочват от там. За да постигне целите си, компанията тя ще направи и туристите съпричастни с политиката за предоставяне на екологично чиста услуга в курорта.

Дружеството демонстрира ангажираност към опазването на околната среда чрез запазване на естествената растителност в рамките на курорта и кристално чистите води на Черно море. Същевременно компанията гарантира, че 50% от пресни плодове и зеленчуци, които се сервират в ресторантите в курорта, са с био-произход, произведени от дъщерната фирма Eco Agro. През 2014 г. се създаде и първата сертифицирана биологична ферма в България за пасищно отглеждане на говеда от известната порода Black Angus.

За постигане на "зеления" идеал дружеството изгради завод, произвеждащ биогаз чрез обработка на органичните отпадъци, натрупани от туристическите дейности. Той създава чиста зелена енергия, в допълнение с високо качество на органични торове, които се използват в земеделски дейности.

Изградени 1235 кв. м слънчеви панели, използвани главно за водогреене в хотелите. Вземат се мерки за усъвършенстване на охладителните системи в рамките на курорта с въвеждането на променлива потока VRF иновативна технология, която предпазва озоновия слой, използвана в 14 от сградите в Албена.

Ръководството на „Албена” разширява стратегия за нулеви отпадъци, като планира да увеличи капацитета на завода за производство на биогаз, както и площта на слънчевите панели до 1500 кв. метра. По този начин компанията разчита на енергия от възобновяеми източници. „Нашите планове за ограничаване на емисиите от вредни газове ще бъдат постигнати с изграждането на въжена линия (фуникуляр) и инвестиране в електрически влак, служещи за превоз на туристи в курорта - от спокойната паркова зона до пясъчната брегова линия и кристално чистите води на Черно море”, посочват от компанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама