Плажът Болата потъна в боклуци

19:14, 24 окт 16 25 440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плажът Болата е заприличал на бунище, става ясно от снимка, разпространена в социалната мрежа. На нея се вижда как пясъчната ивица е осеяна от пластмасови бутилки от различен калибър, кошчета, както и въргалящи се кенчета от бира и безалкохолни.

„Наистина е много мръсно, но така ще бъде, докато министерствата на околната среда и водите и на регионалното развитие и благоустройството не вменят на някого да се грижи за плажа“, коментира кметът на село Българево Георги Георгиев. Според него, единственият изход е само плажът да бъде изведен от защитена зона „Калиакра“ и да се включи в списъка на българските плажове, за да може да се отдава на концесия.

Кметът посочи, че на плажа има 5 контейнера, но никой не ходи до тях, за да хвърля отпадъци, а ги оставят директно на пясъка.

След като бившите стопани отнесли акт за 7 000 лв., си вдигнали кошчетата, чадърите и шезлонгите, както и масите от заведението. „Сега всеки сяда, вади да яде и да пие и си оставя директно на пясъка боклука. Това е една еко бомба, която, ако нещата останат така, ще гръмне само за една седмица следващия сезон“, предупреждава Георгиев. И обяснява, че отпадъците от 500 - 600 човека на плажа, които ядат и хвърлят, след това вятърът отнася в морето.

Заливът Болата стана част от Клуба "Най-красивите заливи в света". Плажът е широко известен и като място за гмуркане. Стръмна пътека на север се изкачва до върха на скалната стена, откъдето се открива изглед към цялата клисура.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама