Седем са арестуваните при акцията срещу регистратори на коли в Добрич

17:28, 25 окт 16 25 1211 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем лица са задържани при специализирана операция за престъпления, свързани с регистрацията на автомобили, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Както по-рано стана ясно, с белезници са били изведени две служителки от регистрацията в КАТ.

Според официалната информация, Окръжната прокуратура в Добрич ръководи специализирана операция на ОД на МВР за установяване и събиране на доказателства, свързани с регистрацията на моторни превозни средства по образувано досъдебно производство.

При операцията за 24 часа по Закона за МВР са задържани 7 лица. Операцията продължава и в момента, извършват се процесуално-следствени действия.

Както Topnovini.bg по-рано съобщи, акцията е във връзка с дейността на т.нар. "регистратори" на автомобили, които действат в Добрич от около пет години. Те регистрират на свое име автомобили на румънци срещу съответното заплащане.

Румънците продължават да регистрират у нас, защото е в пъти по-евтино. В родината им струва 2000-2500 евро, а у нас - 500-600 лева. Румънците сами си вкарват коли втора употреба от Германия, Италия, Франция, след което се свързват с регистратор от Добрич.

Според наши източници, броят на така наречените „регистратори” се е увеличил драстично. Ако преди 3-4 години с това се занимаваха няколко души, то броят им е нараснал няколко пъти. На името на някои от тях в един момент се водят по няколко стотин коли. В бизнеса с румънските автомобили има вече и млади девойки. Тарифата е различна, в зависимост от годините на автомобила. За по-старите регистраторът получава 50-60 лв., докато за новите румънецът брои на подставеното си лице стотачка.

Всяка седмица в КАТ се получават преписки от румънска страна за станали ПТП-та или други нарушения на закона, станали с автомобили, собственост на граждани от България, управлявани от румънци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама