Съдът потвърди избора на общинските съветници в Балчик

19:10, 25 окт 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Административният съд в Добрич потвърди решението на  Общинската избирателна комисия във връзка с определянето на състава на новия местен парламент в Балчик след изборите от 2 октомври.

Жалбата бе подадена от двама общински съветници от местната коалиция „Силен Балчик“ – Пламен Парушев и Кирил Кирев. 11 гласа делят Пламен Парушев от Общинския съвет, той не е съгласен с метода, по който се изчисляват резултатите.

Другият Кирил Кирев, който е с недостиг от 12 гласа, търси лични преференции в определени секции.

Съдът потвърждава решението за определяне на изборните резултати от гласуването за избори за общински съветници в община Балчик.

Допуснато е повторно преброяване на бюлетините от пет секции. В резултат на това е установено, че двамата жалващи имат еднакъв брой преференции т.е. едната на Кирев не е призната.

Магистратите указват на ОИК-Балчик, след влизане на решението в сила, да изпълни задължението си и да отрази действителните преференции за двамата жалбоподатели-138 и извърши последващите действия.

Припомняме, че от МК „Силен Балчик“ в местния парламент влязоха трима общински съветници – Даниела Пеловска – със 163 преференции, Виктор Лучиянов – 151 и Христо Христов – 150.

Решението може да бъде оспорено с касационна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама