Екипите на детските заведения в Каварна обменят опит

16:55, 26 окт 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Каварна се състоя среща за практически обмен между персонала на седем детски заведения на територията на общината Каварна по проект  „Шанс за всяко дете”, съобщиха от пресцнтъра на Общинат. Проектът се реализира по програма „Деца и младежи в риск”, финансирана от Финансовия механизъм  на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014г.

Практическият обмен ще се състои  в седем срещи и цели да допринесе  за повишаване на професионалната компетентност на педагогическите, здравните и обслужващите екипи на детските заведения, в резултат на което се очаква да се повиши ефективността на тяхната работа в мултикултурна среда. Полученият опит ще обогати знанията на персонала за изпълнението на индивидуални програми за деца представители на уязвими групи /роми, с нисък социален статус/.

На срещата представител на  фирма „Естат” – гр. София представи презентация на норвежките добри практики в областта на възпитанието, обучението и допълнителната подготовка на децата на възраст под 7 години.

Предоставени бяха данни от проучване на нагласите на родители и деца, посещаващи детските градини на територията на общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама