Пенсионерският клуб "Здравец" в с. Плачи дол чества 10-годишен юбилей

19:39, 26 окт 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пенсионерският клуб "Здравец" в село Плачи дол край Добрич с председател Коста Симеонов отпразнува десет години от създаването си.

Гости на празника бяха областният управител Детелина Николова, председателят на Общинския съвет на Община Добричка Донко Марев, кметът на Плачи дол Атанас Пенев, председателите на Областния съюз на пенсионерите Марин Драгнев, на общинската организация на пенсионерите към Община Добричка Ганка Димитрова, първият председател на клуб "Здравец" Нела Кандранджиева, спомоществователи и др.

Гостите бяха посрещнати по стар български обичай с погача. Областният управител Детелина Николова се обърна с апел към възрастните хора – да подсещат своите деца, че в днешното забързано време не трябва да се забравят ценностите, а да ги предават на деца и внуци. Николова изрази своята гордост и удовлетвореност от успешното представяне на фолклорния състав на клуба, като отбеляза, че с таланта си изпълнители и музиканти прославят традициите на Добруджанския край. Пожелавам ви да сте здрави, усмивки да греят на лицата ви, да имате много щастливи моменти, каза Донко Марев. И сподели, че след време може и той да подаде заявление за членство в клуба, тъй като има имот в Плачи дол. "От сърце ви желая да сте живи и здрави, все така активни. Направихте много през този период. Аз се гордея с вас, защото прославяте нашето село" - каза кметът на Плачи дол Атанас Пенев и поздрави председателя Коста Симеонов.

Клубът на пенсионера "Здравец" е основан на 26 октомври 2006 година. В момента в него членуват 58 души.





Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама