С грандиозен концерт Александър Александров отбеляза половин век на сцената (снимки)

21:03, 29 окт 16 / Култура 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С грандиозен концерт хореографът и почетен гражданин на Добрич Александър Александров отбеляза своята 70-годишнина и половин век на сцената. Залата на драматичния театър „Йордан Йовков” бе изпълнена до краен предел, а публиката бурно аплодираше изпълненията на възпитаниците му. Тя буквално бе взривена, когато на сцената излезе да танцува и самият Александров.

Той е главен художествен ръководител и хореограф на фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“. Тази година бе удостоен със званието Почетен гражданин на Добрич.

Заместник-кметът д-р Емилия Баева пожела на юбиляря крепко здраве, за да продължи да обича своите възпитаници, за да радва публиката,  да слави българския фолклор, не само у нас, а и в чужбина. „Бъдете жив и здрав! Пожелавам Ви хубав празник и Ви уверявам, че Община Добрич винаги ще стои зад Вас!”, каза д-р Баева. Тя връчи поздравителен адрес от името на кмета Йордан Йорданов.

Развълнуван Александър Александров, сподели, че с полученото през последните месеци признание и присъждането на званието Почетен гражданин, той се чувства горд, че е българин, че е гражданин на този град. Той благодари на бившия кмет Детелина Николова за предоставената преди 12 години репетиционна зала, както и на новото ръководство на града, в чието лице вижда хора, загрижени за културата в нашия град.

„20 хиляди репетиции, многобройни концерти, многобройни изяви, многобройни награди. Тази сцена помни това нещо 50 години. Друго ме вълнува мен – нашият народ. Ние трябва да сме горди, че сме българи, защото този народ, каквото е съградил, каквото е сътворил, тази българска традиция е неповторима. Тази багра от ритми, от танци, от музика, от песни, от обичаи – никъде го няма по света. Трябва всички да бъдем горди, че сме се родили на тази земя. Пред всички многобройни деца, които са отдали своя труд, своето желание да учат българския танц, на всички младежи, които са се закачали в залата и пощипвали на хорото, на всички възрастни танцьори искам да отправя огромен поклон. Благодаря ви и се покланям до земя”, каза хореографът.  

Концертът под наслов „В жаравата на танца“ бе организиран от Община град Добрич, общински младежки център „Захари Стоянов” и сдружение „Пъстър хоровод”.













 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама