Млад пианист от Добрич с втора награда от престижен конкурс

14:47, 06 ное 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петокласникът от училището по изкуствата в Добрич „Св. Климент Охридски” Димитър Минков спечели втора награда в I Б възрастова група на петия конкурс за пианисти на името на видната педагожка Мила Михайлова, се проведе във Варна.

Организатори са Национално училище по изкуствата „Добри Христов“, Френският институт в България и Община Варна.

В залите на училището по изкуствата „Добри Христов“ – Варна и на Градската Художествена Галерия, децата премериха талант. Тази година в конкурса имаше рекорден брой участници – 45. Те бяха разпределени по възрастови групи (до 11, до 15 и до 18 години) и в две категории – съответно - ученици от училищата по изкуствата към Министерството на културата (НМУ, НУИ, НУМТИ, НУМСИ) и ученици от музикални паралелки, школи и др.

Успехът на Димитър е колкото негов, толкова и на учителката му по пиано г-жа Захариева, посочват от училището. Оттам допълват, че председателят на журито проф. Стела Димитрова-Майсторова от Музикалната академия „Панчо Владигеров“ е  отбелязала, че събитието е перфектно организирано, с внимание към всеки детайл: от брилянтно изготвената книжка, през репетиционните часове, та до самата конкурсна програма. Този музикален празник зарадва всички участници и гости точно преди Деня на народните будители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама