Волейболният "Добруджа 07" спечели реванша, но отпадна от Шампионската лига

22:59, 08 ное 16 / Спорт 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският волейболен шампион "Добруджа 07" спечели реванша си срещу "Грьонинген", но все пак отпада от Шампионската лига.

Играчите на Мирослав Живков победиха много трудно холандците с 3:2 (25:19, 24:26, 27:25, 19:25, 15:13) в двубоя от втория кръг на най-силния европейски клубен турнир, игран пред около 2000 зрители в зала "Конгресна" във Варна, съобщава dnevnik.bg.

Въпреки успеха си, българите приключват участието си в надпреварата, след като в първия двубой загубиха с 0:3. Те все пак ще продължат участието си в Европа, но в турнира за Купата на CEV.

Българите започнаха отлично срещата и на първото техническо прекъсване се откъснаха на четири точки от съперника, а на второто преднината им вече бе пет, като не я изпуснаха до края на гейм. През втората част холандският тим поведе рано, но в края на частта българският шампион стигна до равенство при 23:23. Холандците обаче демонстрираха характер и успяха да изравнят и така на практика се класираха напред в турнира.

Третият гейм също се разви много оспорвано, като "Добруджа 07" изоставаше от самото начало, но все пак успя да го спечели с 27:25. "Гронинген" бе убедителен в четвъртата част и прати двубоя в тайбрек, в който българите успяха да измъкнат победата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама