Прегледи за детско зрение и на болни от диабет деца организира Лайънс клуб – Добрич

08:17, 09 ное 16 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лайънс клуб – Добрич стартира от началото на  ноември дейността си по трите приоритетни програми и ще извърши прегледи  за  профилактика на детското зрение в детските градини на територията на  община Добричка, прегледи за гръбначни изкривявания на ученици от първи до трети клас в ОУ „Хан  Аспарух“ и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи до 18-годишна възраст- град Добрич. Продължава да работи и по програма за мониторинг на диабетно болни деца.

Лайънс клуб - Добрич е създаден през 1999 година от 19 ентусиасти, прегърнали идеята на движението, а именно в помощ на уязвими групи от населението със зрителни проблеми.

За този период клубът е събрал от  благотворителни инициативи над 400 хил. лева, които са вложени в различни програми, свързани с профилактика на детското зрение. Извършват се безплатни очни прегледи на деца от 3 до 6-годишна възраст. Лайънс клуб ще продължи да подпомага и НПО с дейност, насочена към хора със зрителни увреждания, както и различни културни прояви в града.

От 2012 година клубът работи по нов проект за профилактика на гръбначните изкривявания на деца от първи до трети клас. Досега са прегледани 1125 деца от 5 училища съвместно с ДКЦ 2.   

През 17-годишното си съществуване клубът е раздал над 50 000 лева за стипендии на деца в неравностойно положение, за еднократни помощи на културни дейци и общественици, за прегледи и операции на зрението на нуждаещи се граждани на Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама