Занятие за действия при земетресение ще се проведе в СУ „П. Р. Славейков” в Добрич

08:40, 10 ное 16 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на СУ „П. Р. Славейков“ - гр. Добрич, днес ще се проведе показно практическо занятие за действия при земетресения и пожари и евакуация на целия личен състав. То е предвидено в утвърдения от началника на Регионалното управление по образование график и в плана за работата на обектовата комисия за защита при бедствия, аварии и катастрофи към СУ „П.Р.Славейков“.

Занятието ще стартира с предупредителен сигнал (звънец) точно в 11.30 ч.   В 11.31 ч. ще прозвучи втори сигнал (от сирената на ПИС), при който ще се действа според инструкциите за евакуация. Поканени за участие в мероприятието са поделения на основните съставните части на Единната спасителна система - екип на І-во РУ „Полиция“ – МВР,  РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич, Център за спешна медицинска помощ и група „СД” при  РД „ПБЗН ” Добрич – МВР.

Във връзка с използването на звуковите сигнали и струпването на тези поделения на Единната спасителна система на територията на училището, от СУ „П. Р. Славейков”  уведомяват гражданите и живущите в квартала да не изпадат в паника и да не звънят ненужно на телефон 112, тъй като това е показно практическо занятие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама