СУ „Д. Талев“ бе домакин на Отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

19:59, 10 ное 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в СУ „Димитър Талев“ се проведе Ден на отворените врати на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, в който взеха участие ученици, учители, родители и гости. Подобна инициатива се провежда за първа година в страната и училището има честта да е първият домакин за град Добрич.

Емоционалният ден започна с музикален поздрав от Духов оркестър – Добрич с диригент Стоян Монов и откриването на щанда на издателство Клет, където присъстващите имаха възможност да закупят помагала и езикови справочници на преференциални цени. На тържествена церемония бяха наградени десет ученици от СУ „Димитър Талев“, които са показали отлични умения и познания по английски език по време на състезания и олимпиади – на училищно и национално ниво. Клубовете за интензивна подготовка по системите на Cambridge University Press подготвиха постери за интересни български и интернационални рекорди, тъй като провеждането на Деня на отворените врати предшества международния ден на рекордите Гинес. Талевци успяха да поставят свой собствен рекорд, когато над 400 от учениците поставиха върху стилизирано дърво позитивни послания и пожелания на руски и английски език към своите съученици, преподаватели и родители.

В следобедните часове пред гостите бяха представени постиженията на учениците от състезанията, организирани от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а Камен Кущиев - представител на Асоциацията и издателство „Клет“ презентира предимствата на членството, както и новите издания на английски, немски и руски език.

Учениците от клубовете на Кеймбридж и техните учители демонстрираха възможностите на използваните учебни програми, както и идеи за внедряването на интерактивни технологии чрез mozaBook и мобилни приложения в учебния процес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама