Творби на най-видните български скулптори представя галерията в Добрич

16:19, 14 ное 16 / Култура 25 623 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уникална изложба „120 години Национална художествена академия - специалност „Скулптура” ще бъде открита утре от 17,30 часа в Художествената галерия в Добрич.

Експозицията съдържа история на специалността, снимков материал от основаването, както и скулптури от автори преподаватели-класици. За първи път в Добрич гостуват творби на големите български скулптори  - акад. проф. Иван Лазаров, проф. Любомир Прахов, акад. проф. Крум Дамянов,  проф. Величко Минеков, проф. Георги Чапкънов, проф. Ангел Станев и проф. Емил Попов. В изложбата са представени и скулптори - преподаватели от други специалности на НХА. Настоящето от живота на специалността е подкрепено с визуален видео материал на преподаватели и студенти от последните 20 години, както и работи на студенти от последната защита в двете магистърски програми в специалността. В експозицията на изложбата в Добрич ще бъдат включени творби на професори и преподаватели от фонда на галерията.

Изложбата ще гостува и в други градове на България и на финала ще бъде представена в изложбен комплекс на СБХ в София през есента на 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама