Детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич с одобрен проект по Erasmus+

19:04, 16 ное 16 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич е одобрена по проект HealthEDU („Иновативна обучителна методология за здравословно хранене на децата в предучилищно и начално образование“ /“Innovative teaching methodology of health friendly nutrition development and practice in pre-primary and primary education”). Той е разработен в рамките на финансираната от Европейската комисия програма Erasmus+, ключово действие 2 „Стратегически партньорства”, координиран от партньори от Литва и в който Фондация за развитие на културния и бизнес потенциал на гражданското общество (ФРКБПГО) участва като официален партньор за България.

По проекта ще бъдат разработени програми с дейности за децата и методически материали по темата, които в детската градина ще могат да се използват по време на заниманията с дечицата, обясни Маринела Василева, която е координатор по проекта. Те ще включват полезна информация, както добри практики, споделени от партньорите по проекта от Литва, Турция, Гърция, Италия и Испания.

„Нашата изключително важна роля в проекта ще се изразява в реалното приложение на неговите резултати, т.е. да се реализират игрите и състезанията с децата по време на занятията с тях“, посочи Василева. И допълни, че те могат да бъдат реализирани, както във връзка с конкретни дати (световен ден на водата, световен ден на храненето, европейски ден на здравословното хранене), така и по всякакъв друг повод.

Продължителността на проекта е две години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама