Бизнес форум „Фермата” ще дискутира в Добрич земеделската политика и финансиране

07:30, 18 ное 16 25 559 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Успешни фермери и търговци ще споделят добри практики и проекти за бизнес развитие в земеделския сектор по време на бизнес форум „Фермата”  в град Добрич. Форумът ще се проведе на 8 декември от 13 часа в зала 203 Международния колеж по мениджмънт.

Бизнес форумът за успешни практики в земеделието се организира от списание „Enterprise” и е ежегодна инициатива на списанието вече трета поредна година за подкрепа на съвременния земеделски бизнес.

Основен акцент на земеделския форум ще бъдат новият индикативен график по Програма за развитие на селските райони (2014 – 2020) и новата ОСП 2020. Ще бъдат представени добри земеделски практики от зърнопроизводители и др. Водещи финансови специалисти ще запознаят участниците с различните възможности за финансиране на бизнеса в региона.

Конкретни съвети и експертно мнение ще бъдат дадени по стартиралият  прием по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ и  предстоящите приеми на подмерки за 2017г. Други теми на форума ще са експертни коментари по новия актуализиран индикативен график ПРСР 2014-2020 за прием на проекти, заложени за 2017г. от дирекция “Развитие на селските райони” на земеделското министерство.

Експертна позиция по отношение на закона за земеделските кооперации и новостите в ПРСР 2014-2020 ще представи Явор Гечев - председател на Национален съюз на земеделските кооперации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама