Десислав от Добрич търси помощ за спешна животоспасяваща операция

09:24, 19 ное 16 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десислав Димов от Добрич, който от 13 години е обездвижен от кръста надолу след претърпяна катастрофа, се нуждае от спешна животоспасяваща операция. За нея са нужни 14 300 лв., а семейството на младия мъж разполаг с 11 700 лв. „Месечните ми разходи са изключително високи (над 1000 лв. всеки месец, най-вече заради ежедневните обезболяващи), а единствения ми доход в момента е от пенсията, която получавам - в размер на 212 лв.”, споделя в писмо Десислав.

От изкривяването, което се е получило (около 90 градуса) той живее с денонощни болки. Но, твърди, че не това е най- трудното. „Най- трудното е, че не разполагаме с нужната сума, а времето минава бързо и до следващата операция остава само седмица. Обръщайки се към хората, които не са запознати с това, какво изпитват хора като мен - искам да им кажа, че живота би бил по прекрасен, ако успея да направя тази операцията. По характер съм борбена личност, с цели и стремежи- доказателство за това са всичките тези 13 години, през които не губя вяра и правя всичко възможно живота да продължи”, добавя младият мъж.

Десислав Иванов Димов е на 34 години. Завършил средното си образование в ПМГ "Иван Вазов" в Добрич. През 2002 г. бил третокурсник в Шуменски университет "Епископ Константин Преславски"- филиал Добрич, специалност "Математика и информатика" и работел по специалността си като завеждащ компютърен кабинет в ОУ “Хан Аспарух”в гр. Добрич. „Всичко вървеше добре до 28.08.2002 г., когато претърпях автомобилна катастрофа, вследствие на която имам тежка гръбначно- мозъчна травма и съм напълно обездвижен от кръста надолу”, споделя Десислав. През 2005 г. завършил висшето си образование - "Информационни технологии" към ШУ "Епископ Константин Преславски"- Добрич, а 2012 г. завършил и магистратура. „През всичките тези 13 години сме правили много операции по стабилизирането ми, но никога не са били живото- застрашаващи, както е сега. От миналата година започна изкривяване на стабилизацията и има счупен прешлен. Това налага да се направи нова операция за стабилизиране на гръбначния стълб. За съжаление след клинично обсъждане всички светила в неврохирургията ни отказаха поради факта, че се касае не за обикновен медицински казус а за доста по сложен, който е с риск за живота ми. Единствено професор Габровски в „Пирогов” пое тежкото решение и подготвя най-добрия екип от медици на Пирогов”, разказва още младият мъж.

Има открити дарителски сметки в банка Уникредит Булбанк. Сметка - IBAN в BGN - BG85UNCR96605012029308 в USD - BG27UNCR96605112029301 в EUR - BG35UNCR96605412029302 SWIFT BIC код на Уникредит Булбанк UNCRBGSF Сметките в Уникредит Булбанк са дарителски и се контролират от банката. За всеки изтеглени или платени 20 стотинки банката прави проверка и осъществява контрол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама