Зам.-министър Диян Стаматов откри изложбата на славейковци

14:12, 20 ное 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник министърът на образованието и науката Диян Стаматов откри официално изложбата „Учител – Ученик” на преподавателя по изобразително изкуство в СУ „Петко Рачов Славейков” – град Добрич, Здравко Тошев и на бивши негови ученици. Експозицията от 50 платна е подредена на четвъртия и пети етаж в сградата на МОН.

На събитието присъстваха и Галя Георгиева, главен експерт по изобразително изкуство в МОН, експерти и служители на МОН, ръководството на СУ „П.Р.Славейков”, много преподаватели от училището, както и трима от авторите на картините: Здравко Тошев - магистър-пластични изкуства, Григор Григоров, който е студент първи курс в Националната художествена академия /графика – илюстрации на книги/ и Адрияна Иванова – ученичка в художествена паралелка в София, специалност живопис.

„За първи в МОН е представена изложба от училище, което не е с профил "Изкуство". За първи път в МОН е представена съвместна изложба на учител и ученик. За първи път на откриването на изложба присъстват толкова много колеги на художника и учители на младите художници. На откриваните досега изложби на ученици в МОН са присъствали единствено ученици и техните ръководители. Аз съм възхитен от тези факти и това говори за позитивното отношение към господин Здравко Тошев”, заяви зам.-министър Стаматов.

Поздравления към талантливите художници поднесе и Галя Георгиева.

След откриване на изложбата Диян Стаматов покани художниците и учителите от СУ "П.Р.Славейков" на кратка неформална среща, където в непринуден разговор сподели своето задоволство и възхищение от сплотения и добър колектив на СУ „П.Р.Славейков”. И от двете страни бе заявено желание за нови срещи.

Здравко Тошев получи поздравителен адрес от областния управител на Добрич Детелина Николова.

Експозицията в МОН ще остане един месец.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама