В Добрич учители от шест държави обменят добри практики за обучението на децата

08:40, 01 дек 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Детска градина № 29 „Любимка“ в Добрич работи по програма „Еразъм+”, проект "Good Start, Grow Smart", сектор „Училищно образование“. Партньори са детски градини от Естония, Италия, Румъния, Турция и Франция, съобщават от Община Добрич.

С участието си в проекта "Добър старт за интелигентни деца" екипът на градината обогатява педагогическата практика и опит с учители от други европейски страни. Целта е да се популяризира прилагането на активни методи за обучение по математика  и наука в детската градина на база образователни стратегии и проекти с деца от предучилищна възраст.

Екипът на забавачницата работи за преодоляване на предразсъдъци и стереотипи, за уважение на културните и религиозни различия, за добри междуличностни отношения и толерантност. В съвместна дейност и работа в екип, учители от шест държави ще споделят опит за оптимизиране процеса на познание, прилагане на добри практики и педагогически умения, ще се запознаят с уникални култури, традиции и обичаи в рамките на европейското образователно пространство. Това ще осигури на учителите необходимите умения за ползване на иновативни методи и технологии, така че да могат да отговорят на предизвикателствата за качествено обучение, развитие и прилагане на добри практики за развиване на ключови компетенции у децата. Проектът цели да се подобри грамотността и качеството на учене при децата чрез обучение по математика и наука, постигане на достъпно и високо качествено образование в детска възраст и подобряване профила на преподаване и въвеждане на иновативни техники, организирани в качествена образователна среда, чрез игрова и практическата дейност. Благодарение на проектните дейности, ще бъде постигнат обмен на добри педагогически практики, работа в екип и партньорство и подобряване на интеркултурни връзки и сътрудничество

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама