РЗИ в Добрич отбелязва Световния ден за борба със СПИН

08:50, 01 дек 16 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поредица от инициативи организира Районната здравна инспекция в Добрич по повод днешния Световен ден за борба със СПИН. В училищата в Добрич се провеждат обучения на тема „Превенция на ХИВ/ СПИН”.

Днес в Ген. Тошево и Добрич, съвместно с общинския младежки център „Захари Стоянов”, ще се проведе кампания, в която млади хора ще раздават червени панделки, презервативи, картички за „Превенция на ХИВ/ СПИН” в централната част на града. АнтиСПИН кампания ще се проведе в общините Тервел, Шабла и Каварна, тя ще се организира съвместно с общините и Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус могат да го направят в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), който работи към РЗИ всеки ден от понеделник до петък от 8.30 до 17.00 часа.  Там от 18 ноември до днес, включително, се провеждат Дни на отворени врати на КАБКИС.

Световният ден за борба със СПИН е началото на целогодишна кампания с акцент върху превенцията, образованието, информираността на хората относно ХИВ-инфекцията, както и ден за съпричастност към засегнатите от болестта. Мотото на кампанията тази година е: „Hands-up for HIV prevention“ – „Ние сме ЗА превенцията на ХИВ“. Тя ще бъде фокусирана върху превенцията на ХИВ, употребата на презервативи и лубриканти, превенция на предаването на ХИВ от майка на дете, изследване и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама