Със сертификат за инвестиция клас „В” Община Добричка ще насърчава бизнеса

09:30, 02 дек 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Добричка обяви проект на Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в община Добричка и реда за издаване на сертификат за инвестиция клас „В“. Заинтересованите имат възможност до края на декември да внесат своите предложения и становища.

Според Наредбата, инвестициите, за които се ицдава такъв сертификат, трябва да са свързани със създаването на ново предприятие, с разширяването на съществуващо, сразнообразяване на производството или със съществена промяна в цялостния производствен процес. Нужно е приходите от изпълнявания инвестиционен проект да са най-малко 80 на сто от общите приходи на предприятието. Срокът за изпълнение на инвестицията да е до три години от датата на започване на работата по проекта до неговото завършване. Създадената заетост да се поддържа за минимален период от 5 години в случай на голямо предприятие и за минимален период от три години в случай на малки и средни предприятия.

По искане на инвеститор, получил сертификат инвестиция клас В, кметът на Община Добричка може да извършва продажба на недвижим имот без провеждане на търг или конкурс, след оценка и решение на Общинския съвет. Може да се учредява възмездно ограничено вещно право върху недвижим имот, без провеждане на търг или конкурс. След издаване на сертификат за инвестиция клас „В” от кмета служителите в Общината извършват административно обслужване на инвеститорите в срокове, които са с една трета по-кратки от предвидените в съответните нормативни актове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама