Учениците на училище ”Димитър Талев” в Добрич станаха посланици на толерантността

17:38, 02 дек 16 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година в Средно училище ”Димитър Талев” в Добрич ученици  и  преподаватели отбелязаха 3-и декември - Международния ден на хората с увреждания.

Днес се проведе спектакълът ”Посланици на толерантността”. В представлението взеха участие ученици от начален етап, както и такива със специални образователни потребности, които успяха да покажат своите артистични заложби. Оригиналната и поучителна история развълнува публиката и им напомни за трудностите, с които се сблъскват хората с увреждания и неравностойното положение, в което се намират понякога. Авторската приказка, дело на училищния психолог – Росица Митева, бе записана с помощта на актьора Красимир Демиров.

За реализирането на инициативата и изработването на декори, украса и аксесоари за сценичните костюми работиха училищния логопед Павлета Димитрова, Росица Митева, трима ресурси учители по проект ”Подкрепа за равен  достъп  и личностно развитие” и родителите на децата, участващи в представлението.

Спектакълът завърши с песента „Вълшебни думи“, текстът на която прикани всички да бъдат съпричастни и толерантни, да проявяват повече човечност и разбиране, да бъдат посланици на Доброто.

Публика на малките актьори бяха гости от Регионалното управление по образование, много родители, учители от детски градини, ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама